Inleiding tot de Theosofie en haar geschiedenis

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
Inleiding: logo
Details
Datum en uur: 
04/09/2008 - 20:00 tot 22:00
Moderator: 
Sabine Van Osta
Bijdrage: 
Vrije bijdrage

Tijdens de eerste van 9 studieavonden stellen we onze eigen vereniging voor, de Theosophical Society (Adyar), met hoofdzetel in Adyar (Chennai) te India en werpen we een korte blik op haar illustere geschiedenis en haar huidige activiteiten in binnen- en buitenland. Tijdens de daaropvolgende avonden bekijken we een aantal hoofdthema’s aan de hand van teksten, schema’s en/of presentaties:

  • samenstelling van de mens
  • karma
  • reïncarnatie en geboorte
  • het stervensproces en de dood
  • doel van een mensenleven in het bijzonder en van de mensheid in het algemeen

Op basis van deze thema’s zullen we in groep een ontdekkingsreis kunnen ondernemen doorheen het hele bestaan en proberen te achterhalen waarom dat soms in elkaar zit zoals het is en of het wel in elkaar zit zoals het ons toeschijnt. Tijdens iedere avond is er vanzelfsprekend gelegenheid tot het stellen van vragen.

Sabine Van Osta is lid van onze loge.