Theosofische litteratuur: Zanoni

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
cover Zanoni
Details
Datum en uur: 
28/09/2006 - 20:00 tot 22:00
Moderator: 
Christian Vandekerkhove
Bijdrage: 
Vrije bijdrage

Sir Edward Bulwer-Lytton (Londen, 25 mei 1803 - Torquay, 18 januari 1873) was een Brits schrijver, criticus en politicus.

Hij correspondeerde met vele occultisten uit zijn tijd en had ook contacten met Eliphas Levi. Zijn boeken “Zanoni” en “The coming Race” zijn mooie voorbeelden van esoterische symboliek.

Bulwer-Lytton was lid van de Hermetic Order of the Golden Dawn en Imperator van de Societas Rosicruciana in Anglia.

In deze groep lezen we samen het boek Zanoni, met af en toe een beetje commentaar en gedachtewisseling. Dit werk is in verhaalvorm geschreven, maar bevat diepe occulte en esoterische elementen. De leer van de Rozenkruisers wordt verweven met een verhaal van liefde en inwijding. Ook het dilemma van de ingewijde komt aan bod: de keuze tussen de aardse liefde en het eeuwig leven. Reeds meer dan een eeuw is dit boek een grote klassieker en heeft hij generaties van occultisten, Rozenkruisers en Theosofen geïnspireerd. Wel even nadenken eer je naar de Zanonigroep komt, want Zanoni is verslavend…

De tekst wordt de avond zelf ter beschikking gesteld.


Sir Edward Bulwer-Lytton

Christian Vandekerkhove is lid van onze loge.