Toegepaste Theosofie - Ecodorpen, Arcosanti

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
Boog in Arcosanti
Details
Datum en uur: 
28/03/2013 - 20:00 tot 22:00
Moderator: 
Nog te bepalen
Bijdrage: 
Vrije bijdrage

Arcosanti is een door Poalo Soleri ontworpen stad in aanbouw, in centraal Arizona in de Verenigde Staten van Amerika. In het begin van de jaren 1970 hadden heel wat intelligente mensen rare ideeën over hoe ze de wereld zouden kunnen veranderen. Poalo Soleri, een Italiaans architect, die na de tweede wereldoorlog naar Amerika ging, was een van hen. Hij dacht dat hij de wereld kon redden met het maken van een 'Arcology', een compacte, zelfvoorzienende stad die op een waardige manier in de natuurlijke omgeving zou worden gebouwd. Zodra 50 vrijwillligers werden gevonden, werd vol goede moed  begonnen met het verwezenlijken van die droom.

Zoals oorspronkelijk bedoeld, is Arcosanti momenteel geen stad met 7000 inwoners. Afhankelijk van het aantal aanwezige studenten en vrijwilligers telt de stad tussen de 50 en 150 inwoners.