Vertaalklas Ancient Wisdom

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
cover Engelse versie
Details
Datum en uur: 
21/09/2006 - 20:00 tot 22:00
Moderator: 
Christian Vandekerkhove
Bijdrage: 
Vrije bijdrage

Iedere derde (en eventueel vijfde) donderdag van de maand wordt er stevig aan het werk gegaan in de vertaalklas.

Het boek “Ancient Wisdom” geschreven door onze voormalige Internationale Presidente (1906-1933) Dr. Annie Besant in 1898, werd voor het laatst in 19022, 19124, 19245 in het Nederlands vertaald. Inmiddels is deze vertaling alleen nog maar in het antiquariaat te verkrijgen in de oude Nederlandse spelling.

“Ancient Wisdom” behandelt de kernthema’s van de zogenaamd moderne theosofie op een bevattelijke en toegankelijke manier die Dr. Annie Besant eigen was. Door het vertalen komen de deelnemers in zeer nauw contact met de tekst. Juist begrijpen ligt immers aan de grondslag van juist vertalen. Kennis van het Engels is geen must maar wel mooi meegenomen.

Het uiteindelijke resultaat van iedere avond is immers een stukje tekst dat pas na grondig begrip in het Nederlands werd omgezet.


Annie Besant, auteur

Christian Vandekerkhove is lid van onze loge.