De mens en zijn lichamen

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
7-voudigheid
Details
Datum en uur: 
zondag, 1 maart, 2009 - 11:00 tot 13:00
Spreker: 
Patrick Van Hauwe
Bijdrage: 
Vrije bijdrage

Theosofie geeft ons een belangwekkend 'model' van wat de mens is: een stroom van bewustzijn. In een schema ('ei-schema' genaamd) wordt een overzicht gegeven van de samenstelling van de mens in zeven verschillende lichamen/beginselen:

“Het verdelen van de samenstelling van de mens in opeenvolgende lagen (die eerder elkaar wederzijds doordringen dan zich hiërarchisch verhouden), wat noodzakelijk is voor de duidelijkheid, moet ons niet doen vergeten dat de mens een eenheid vormt. Het bewustzijn is één maar manifesteert zich overeenkomstig het voertuig waardoor het zich uitdrukt.” (D. Audoin ‘Een benadering van theosofie’).

Zevenvoudig lichaam

Patrick Van Hauwe is lid van onze loge.