De Neoplatonische Theosofie

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
embleem Theosophical Society
embleem Theosophical Society
Details
Datum en uur: 
zaterdag, 12 november, 2016 - 10:00 tot 12:00
Spreker: 
Sabine Van Osta
Bijdrage: 
Zie hieronder

Het is belangrijk dat mensen een duidelijk antwoord krijgen op vragen zoals: wie of wat zijn we? Waarom leven we en wat is de zin van ons leven hier op deze kleine aardbol? Zijn we werkelijk dood wanneer we dood zijn? Is er een leven na de dood? Enz.

Theosofie betekent Goddelijke Wijsheid of wetenschap en wordt vaak gezien als een ‘kennisleer’. Niets is minder waar. Theosofie is de unieke combinatie van een leer van louter kennis en een levensfilosofie. Theosofie begrijpen, is Theosofie toepassen!

Omdat Theosofie weinig bekend is bij het grote publiek en omdat mensen vaak, wanneer ze in contact komen met Theosofie, nog heel wat vragen hebben, wordt vanaf de maand november 2016 een inleidende cursus Theosofie georganiseerd in Antwerpen. Deze Nederlandstalige cursus is gebaseerd op de Franstalige cursus die op regelmatige basis en met succes gegeven wordt in Brussel en is samengesteld door Dr. Henriette Vanderhecht, voormalig Secretaris Generaal van de Belgische Theosofische Vereniging vzw.

De cursus omvat alle theosofische onderwerpen ivm religie, filosofie en wetenschap. 

Iedereen van harte welkom!

Deelname in de kosten: leden € 2, niet-leden € 5