Filosofie - levenskunst en spiritualiteit

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
witte lotus
Witte Lotus
Details
Datum en uur: 
zondag, 1 oktober, 2017 - 11:00
Spreker: 
Peter Van Osta
Bijdrage: 
Voordrachten: voor leden: € 2. Voor niet-leden: € 7. Studieavonden: voor leden: gratis. Voor niet-leden vanaf de tweede maal: € 2.

Westerse filosofie wordt tegenwoordig beschouwd als een academische discipline die veraf staat van de dagelijkse praktijk. Weinigen zijn zich nog bewust dat de antieke Westerse filosofie allesbehalve veraf stond van het dagelijks leven.  Filosofie was in de Westerse klassieke wereld synoniem met levenskunst, met name het verwerven van wijsheid om goed te leven. De klassieke φιλοσοφία (philosophia) stond midden in het leven. Tijdens deze lezing gaan we hier verder op in.