Genezende & geestelijke krachten uit het mineralenrijk I

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
Rookkwarts
Details
Datum en uur: 
zondag, 2 mei, 2010 - 11:00 tot 13:00
Spreker: 
Sonia Hoste
Bijdrage: 
Vrije bijdrage

Mineralen en metalen zijn chemische verbindingen. Zij zijn echter ook kristallisaties van etherkrachten, levende lichten microkosmossen die bewuste eenheden zijn, op hun niveau. De mineralen- en metalenwereld is de oudste wereld op aarde, en bevat dus ook het oudste en meest volledige geheugen, dat wel eens Akasha genoemd wordt. Mineralen nemen al van oudsher gebeurtenissen in moleculaire vorm in zich op, ook gebeurtenissen in het hele Heelal.

Genezing met edelstenen is terug te voeren tot Atlantis. Talrijke remedies werden ontwikkeld om ziekten te behandelen die zich voor het eerst in Atlantis voordeden. Er wordt beweerd dat veel van de met stress samenhangende aandoeningen die in de technologisch geavanceerde maatschappijen veel voorkomen, hun oorsprong in Atlantis vonden.

De wortels van de eerste energetische geneeswijzen zouden wel eens ouder kunnen zijn dan de holistische genezers van tegenwoordig beseffen. De bewoners van Atlantis waren niet alleen beroemd hun toepassing van homeopatische middelen en bloesemextracten maar ook vanwege hun kennis van de genezende krachten van mineralen. Ze hadden grotendeels ontdekt hoe ze de energetische eigenschappen van kristallen konden benutten. Door edelsteenelixirs te ontwikkelen konden ze de trillingen uit de natuur met de subtiele energetische eigenschappen van het zonlicht laten samensmelten. Ze onderzochten ook uitgebreid de mogelijkheden voor toepassing van kristalenergie voor medische apparatuur. Een aantal apparaten van kristallen werd ook bij de diagnose en behandeling van ziekten gebruikt.

Bronnen:

  1. Energetische geneeskunde, Richard Gerber, Becht 1997, isbn 9023009282
  2. Crystal power Crystal healing, Michael Gienger, Cassell Illustrated 1998, isbn 0713726776
  3. Edelstenen- en mineralenboekje, Anneke Huyser, Ankh-Hermes

Sonia Hoste is lid van onze loge.