Het 'Reine Land' Boeddhisme

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
Mandara statues
Details
Datum en uur: 
zondag, 12 november, 2006 - 11:00 tot 13:00
Spreker: 
Martine Strubbe
Bijdrage: 
Vrije bijdrage

De Leer van de Boeddha biedt een diepgaand inzicht in de oorzaken van het lijden en de mogelijkheden tot opheffing ervan. Het is dit psychologische aspect dat grote aantrekkingskracht uitoefent op Westerlingen. Daarnaast heeft de Leer ook een diep religieus karakter. Door het ontwikkelen van de rol van de ‘bodhisattva’ in het mahayana – boeddhisme kwam dit religieuze aspect meer op de voorgrond te staan.

Na een korte inleiding tot de leer van de Boeddha, wordt een overzicht geboden van de manieren waarop de bodhisattva kan functioneren in het leven van de volgeling.

Martine Strubbe is docent aan het FVG.