Toegepaste Theosofie - Ecodorpen: Findhorn

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
Groententuin op Findhorn Foundation
Details
Datum en uur: 
25/04/2013 - 20:00 tot 22:00
Moderator: 
Els Peeters
Bijdrage: 
Vrije bijdrage

Findhorn is een klein plaatsje in Noord-oost Schotland. Bekend is de Findhorn Foundation, een spirituele leefgemeenschap die in 1972 werd gesticht door Peter en Eileen Caddy op een verwaarloosd en onvruchtbaar stuk grond. Op deze plek gingen ze groenten en fruit verbouwen, hierbij geleid door het geesteswezen Elixer. Dit als ‘de stem van God’ aangeduide wezen gaf adviezen over hoe de gemeenschap ontwikkeld en het land bebouwd moesten worden.

Ook hadden Peter en Eileen Caddy contact met de deva’s; natuurgeesten die volgens hun overtuiging de oorzaak waren dat planten groeiden en bloeiden. Het resultaat was dat er grote oogsten ontstonden en sommige planten en vruchten een ongehoorde omvang kregen.

De gedachte is, dat, als men luistert naar de natuurgeesten en men zich aanpast aan de omstandigheden, men overal ter wereld overvloedige oogsten kan bewerkstelligen, ongeacht klimatologische omstandigheden.

De Findhorn Foundation trok wereldwijde aandacht en was een inspiratie voor velen die zochten naar een harmonieus omgaan met de natuur.

Externe links

Els Peeters werd uitgenodigd om te vertellen als ooggetuige.