De Filadelfiërs, een theosofische kring rond Jane Leade

Bijdrage

Naar aanleiding van enkele opmerkingen en vragen in verband met de aan de activiteiten van de Vereniging verbonden kosten, besliste de Nationale Sectie om zich aan te passen aan de vereisten van onze moderne maatschappij en een kleine bijdrage te vragen als deelname in de kosten.

Alle activiteiten blijven toegankelijk voor alle geïnteresseerden, die we van harte verwelkomen om, samen met ons te zoeken naar wat echt belangrijk is in het leven: te zoeken naar de Waarheid.

In Antwerpse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Studieavonden
Leden € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 2 vanaf de tweede maal
In Brusselse loges
Bijdrage vanaf 2016 Voordrachten Introduction à la Théosophie Pensées de Krishnamurti Studieavonden
Leden € 2 € 2 € 2 Gratis
Niet-leden € 7 € 5 € 5 € 2 vanaf de tweede maal
Illustratie
Jane Leade
Jane Leade
Details
Datum en uur: 
zondag, 4 maart, 2018 - 11:00 tot 13:00
Spreker: 
Herman De Kuyffer
Bijdrage: 
Voordrachten: voor leden: € 2. Voor niet-leden: € 7. Studieavonden: voor leden: gratis. Voor niet-leden vanaf de tweede maal: € 2.

De godsdienstige geschillen van de zestiende eeuw zorgden voor een grote opleving van een andere tak van het esoterisch discours, nl de christelijke theosofie. Tijdens deze lezing krijgen we alle informatie over de christelijke theosofische kring die ontstond rond de Engelse Jane Leade (1624 –1704), die haar spirituele visies neerschreef in een aantal publicaties die centraal staan in de oprichting en filosifie van de Philadelphian Society in London in die tijd.

Iedereen van harte welkom!